Тренінги та менторська підтримка дієвців культури Рівного - PPV Knowledge Networks

Тренінги та менторська підтримка дієвців культури Рівного

Опубліковано Kosheleva Svitlana на

Впродовж кількох тижнів експертки PPV навчали дієвців культури Рівного готувати заявки на грантові конкурси для культурних проєктів. Вони провели серію тренінгів та надали учасникам менторську підтримку. Навчання відбулись в межах проєкту “Стратегія розвитку культури Рівного

Цього літа команда проєкту “Стратегія розвитку культури Рівного” організувала серію тренінгів з грантового менеджменту для дієвців культури свого міста. На цих тренінгах експертки PPV Іванна Качмарик-Ярема, Оксана Ємець та Люба Мочарська навчали учасників та учасниць шукати ресурси для реалізації своїх ідей, оцінювати свою організаційну спроможність, формувати бюджет проєкту та комунікаційний план, писати заявки. Також тренерки познайомили їх з таким інструментом грантового менеджменту як логіко-структурна матриця проєкту, за допомогою якого учасники визначали передумови та цілі проєкту, його потенційний вплив. 

Після тренінгів дієвці культури перейшли до розробки власних проєктів, а наші експертки Іванна та Люба надали їм менторську підтримку у підготовці заявок на грантові конкурси. Так впродовж кількох тижнів менторки допомогли учасникам сформувати концепції проєктів та визначати яких цілей та впливу вони бажають досягти у результаті, підказували як коректно прописати робочий план та кошторис. Також учасники мали можливість обговорити з експертками помилки у своїх попередніх грантових заявках та ризики у поточних. 

Над своїми проєктами працювали п’ять команд від різних організацій: Студії танців No Name, Рівненської обласної філармонії, архітектурного бюро Piu Piu. buro, Рівненського обласного краєзнавчого музею та Мультикультурного об’єднуючого хабу.

 

Менторство — це процес від якого виграють дві сторони. Ментор надихається ентузіазмом та ідеями команд, а команди отримують фаховий супровід та нові навички. Я рада працювати з такими різними за досвідом та вміннями командами у Рівному, їх ідеї цікаві та варті уваги” — коментує менторка Іванна Качмарик-Ярема, менеджерка грантових проєктів Агенції PPV.

 

 

У результаті навчання 4 команди готують свої заявки на програми від House of Europe та Interreg NEXT.  Учасники п’ятої команди в процесі розробки проєкту прийшли до розуміння необхідності посилити свою спроможність та відклали заявку на деякий час. Команди мають ідеї як шляхом культурних проєктів розвинути потенціал креативних індустрій в місті, переосмислити міські простори Рівного, підтримати вуличні культури та неформальну освіту.

 

Навчання відбулась в межах проєкту “Стратегія розвитку культури Рівного”. Цю стратегію напрацювали у 2021–2022 роках експерти PPV разом зі спільнотою культури Рівного. Проєкт реалізується за підтримки програми EU4Culture.


0 коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *