Взяли участь у Міжнародному форумі культурної дипломатії - PPV Knowledge Networks

Взяли участь у Міжнародному форумі культурної дипломатії

Опубліковано Kosheleva Svitlana на

Володимир Воробей, директор Агенції PPV взяв участь у Міжнародному форумі культурної дипломатії 2024, зокрема як спікер панельної дискусії “Культурні відносини як шлях до європейської інтеграції”. Також, на події він представив проєкт RES-POL.

Міжнародний форум культурної дипломатії – це щорічна фахова конференція, яка об’єднує провідних експертів з України та інших країн для обговорення ідей, практик, викликів і майбутнього міжнародної культурної дипломатії та культурних відносин.

Форум відбувся вже в п’яте, цоьгоріч він пройшов 8 жовтня у Києві. На події українські та міжнародні експерти обговорили поточні виклики і можливості для культурної дипломатії в умовах глобальних змін, методи деколонізації культури та боротьбу з розповсюдженням дезінформації. 

Під час форуму відбулась панельна дискусія «Культурні відносини як шлях до європейської інтеграції», участь в якій взяли: 

Модерував розмову Володимир Шейко, генеральний директор Українського інституту.

Експерти обговорили виклики, які стоять на шляху культурної взаємодії між різними країнами та інструменти подолання цих перешкод. Також озвучили питання наскільки культура є частиною національної безпеки та зазначили, що українська спадщина є спільною спадщиною для всього ЄС.

“Культурна дипломатія повинна бути чесною. Ми повинні озвучувати партнерам, в чому є проблеми, і як ми їх будемо розв’язувати. Важливо дозволяти людям заробляти – створювати ринки і краще монетизувати наші ресурси. Тож наша мета полягає не лише в збереженні культурної спадщини, але й у створенні умов для її розвитку в нових реаліях”. — зазначив Володимир Воробей під час панельної дискусії.

 

Також на події Володимир представив проєкт RES-POL — Rapid Expert Support for Culture and Media Policies in Ukraine, у фокусі якого 4 сектори: культурна спадщина, мистецтво і культура, креативні індустрії, медіа, а також 10 істотних питань розвитку культури.

Читайте новини RES-POL на сторінці проєкту.


Організатори Міжнародного форуму культурної дипломатії 2024  —  Ukrainian Institute – Український інститут у співпраці з Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!»


0 коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *